Tekil Mesaj gösterimi

Alt 13.Ocak.2019, 20:56
Teknotek Teknotek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Standart Windows 10a Firefox öfkesi

<b>Windows 10'a Firefox öfkesi</b><br /> <br />Firefox'un mimarı Mozilla, Windows 10'un Edge tarayıcısına ateş püskürdü!<br /> <br /> <br /> <br />Mozilla CEO'su Chris Beard, Windows 10 varsayılan tarayıcı ayarlarının, kullanıcı seçimine saygı konusunda &quot;geriye doğru dramatik bir adım&quot; olduğunu ileri sürerek şirketin blog sayfasından Microsoft'a ateş püskürdü.<br /> <br />Kullanıcılar, cihazlarını Microsoft'un yeni işletim sistemine yükselttiklerinde, varsayılan tarayıcıları otomatik olarak Windows 10 ile beraber gelen Internet Explorer halefi &quot;Microsoft Edge&quot; ile değiştiriliyor. Farklı bir varsayılan tarayıcı kullanmak isteyenler ise Windows 10 ayarlar menüsünden bu seçeneği değiştirmek zorundalar.<br /> <br />Chris Beard blog sayfasında, Microsoft CEO'su Satya Nadella'ya yazdığı açık mektupta, Windows 10'da varsayılan tarayıcı ayarlarını değiştirmenin daha da zorlaştırıldığını belirterek, Microsoft'un bilhassa anti-tekel sorunlarından sonra, bu seçimi yapmasının &quot;şaşırtıcı&quot; olduğunu söyledi.<br /> <br />Mozilla CEO'su ayrıca, yükseltme işleminin kasıtlı olarak, müşterilerin internet deneyimleri için yapmış oldukları seçimleri geçersiz kılmak ve internet deneyimlerini değiştirmek için tasarlanmış gibi göründüğünü belirtti.<br /> <br />İşletim sistemini yükseltmek rakip tarayıcıları kaldırmıyor, sadece varsayılan tarayıcı olarak Microsoft Edge'i belirliyor. Bu nedenle Firefox ve Chrome gibi bir başka varsayılan tarayıcı belirlemek için, bazı ayarlamaların yapılması gerekiyor.<br /> <br />kaynak: chip