Tahinli Lahana Dolması
Tahinli Lahana Dolması
MALZEMELER:
1 tane orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış) 2 su bardağı pirinc 2 tane domates (küp küp ince olarak doğranmış) 2 tane yeşil biber (ince doğranmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 aş kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış) Yaırm su bardağı tahin 1 tutam tuz
Sos İçin :
1 çay bardağı tahin 1 su bardağı yoğurt 2 limon suyu 5-6 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ek ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar yine kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
|