Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:00
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart ::LaZ BöReĞi::

Malzemeler:

Muhallebisi için:
1 kg süt
3 adet yumurta
1,5 bardak un
yarım paket yağ
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt

Yufka için Malzemeler:
1/2 kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım fincan sıvı yağ

Yapılışı:

(Muhallebinin Yapılışı: Sütü,şekeri,unu,yumurtayı,yağı karıştırarak pişirin.Pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğrdu katın soğumaya bırakın.)

Laz böreği için mutlaka elde açılmış yufka gerekir. Önce 3-4 kat çok ince olan yufkayı seriyoruz. Arasına muhallebi koyuyoruz. Muhallebiyi tepsinin üzerine açılmış yufkanın üzerine döküyoruz. Sonra üzerine karabiber de döküyor ve fırına veriyoruz. Muhallebi göz göz kızardıktan sonra çıkarılır, üzerine 6 adet yufka ve aralarına çok az tereyağı konularak yine fırına verilir. Nar gibi kızardıktan sonra çıkarıp birazcık bal şerbeti veya normal koyu şerbet sadece yaprakların parlaması için dökülür. Ve servis edilir.

Not: Afiyet olsun
Alıntı ile Cevapla