Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:01
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Zencefilli Patlıcan Ezmesi (4 Kişilik)



Malzemeler:

1 kg patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 aş kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Maydanoz, süslemek için

Hazırlanışı:

Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın. Patlıcanları bir çatalla delin. Sonra 45-60 dak. bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin.
SERVİS ONERİLERİ: Ezmeyi küçük pide, salatalık, biber, vs. ile servis edin.

Afiyet olsun...
Alıntı ile Cevapla