Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Zeytİn YaĞli Yİyemem Amannnnn

ZEYTİN YAĞLI FASULYE

1 kg boncuk fasulye
2 Tane soğan
2 Tane domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı salça
2 Tane kesmeşeker
Tuz

[İMG]http://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/247.jpg8[/İMG]

* Fasulyelerin kılçıklarını bütün olarak ayıklayıp yıkayın.
* Yayvan bir tencerenin ortasına 1 tane domatesi bütün olarak yerleştirin.
* Fasulyeleri, domatesin çevresine düzgün bir şekilde dizin.
* Soğanları halka halka doğrayıp, her sırada bir fasulyelerin üzerine yerleştirin.
* Diğer domatesi rendeleyip, salça ile karıştırarak fasulyelerin üzerine dökün.
* Zeytinyağı, tuz, şeker, ve 1 su bardağı su ek ederek kısık ateşte 40 dakika pişirin.
* Servis tabağına aksi çevirerek soğuk olarak servis yapın.

ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMASI

3 Su bardağı pirinç
8 Tane soğan
3 Su bardağı zeytinyağı
2 Tane domates
1 Demet dereotu
1 Kilo dolmalık biber
1 Çay kaşığı şeker
Çam fıstık, kuşüzümü, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı

* Pirinci ayıklayıp yıkayın.
* Tencereye 2 su bardağı zeytinyağını alıp, kızdırın.
* İçine pirinçleri ekleyin ve ardından çam fıstığı ve tuzu ek edin.
* Fıstıklar pembeleşene dek bir kaşıkla karıştırın.
* Soğanları rendeleyip, sıkıp suyunu akıtın ve pirinçlere ek edin.
* Beş dakika daha kavrun.
* Domatesleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın.
* Küçük parçalara kesip, soğanlı pirince ek edin.
* Bir müddet karıştırarak yağını ve suyunu çekmesi için bekleyin.
* Sonra tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü ve şeker katıp karıştırın.
* Tencerenin kapağını kapatıp, bir süre bekletin.
* Yarım saat sonra iri dolmalık biberlerin içini oyun ve hazırladığınız karışımı doldurun.
* Dökülmemesi için ağzını ince bir dilim domates ile kapatın.
* Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine bir tabak kapatın.
* Dolmaların kenarlarından tencereye 5 su bardağı su koyun.
* Orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Alıntı ile Cevapla