Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Kebaplar Ve KÖfteler

SARAY KÖFTE

750 gr köftelik kıyma
1 Adet soğan
Yarım bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Adet patlıcan
2 Adet domates
5 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ
2 Su bardağı su
Tuz, kekik, karabiber

HAZIRLANIŞI

* Kıyma, rendelenmiş soğan ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
* Köfte harcından parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine dizip fırında pişirin.
* Patlıcanları yıkayıp alaca soyun.
* Uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesin.
* Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
* Acı suyu çıkınca yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
* Her bir köfteyi bir kızarmış patlıcan dilimiyle sarıp fırın tepsisine dizin.
* Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber dilimi yerleştirip kürdanla sabitleyin.
* 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı margarinle 1-2 dakika çevirin.
* Tuz, karabiber ve kekik serpin.
* 2 su bardağı su ek edip kaynatın.
* Sos kıvamına gelince köftelere ekleyip fırınlayın.
* Köftelerin üzerindeki domates ve biber dilimleri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.


BOLU KEBABI

4 Adet palıcan
400 gr kuşbaşı doğranmış et
2 Adet soğan
250 gr mantar
2 Adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 Su bardağı et suyu veya su
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Domates ve dolmalık biber dilimleri

HAZIRLANIŞI

* Patlıcanların ortasını uzunlamasına kati ve tuz serpin.
* Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
* Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
* İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
* Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
* Etler suyunu çekine dek kavurun.
* Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
* 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
* 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
* Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
* Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ek edin.
* Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
* Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
* Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
* Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


PATLICAN KEBABI

1 Kg patlıcan
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
4 Çorba kaşığı margarin
3 Adet soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet sivribiber
3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

* Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
* Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin.
* Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
* Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
* Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
* Başka bir tencerede margarini eritip ince dağranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
* Et, salça, karabiber ve tuzu ek edip karıştırın.
* 2 Su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
* Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, parlıcanları kızartın.
* Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
* Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
* Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın.
* Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
* Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
* Sıcak olarak servis yapın.

BOFİLE KEBABI

4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat

HAZIRLANIŞI

# Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
# Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
# Suyunu süzüp, 3-4 kere bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
# Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
# Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
# Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
# Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
# Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
# Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
# Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
# Tuz ve karabiber serpin.
# Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
# Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
# Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
# Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
# Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
# Pilav ile beraber servis yapın
Alıntı ile Cevapla