Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Salata Ve Mezeler

AVOKADOLU DENİZ MAHSÜLLERİ SALATASI

2 Tane avokado
150 gr kalamar
10 Tane istiridye
10 Tane iç midye
150 gr ak balık eti
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
4 Tane yeşil zeytin
2 Tane haşlanmış yumurta
1 Tane limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Cherry domates
Roka ve salata yaprakları
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
* Kalamarları haşlayın.
* Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.
* Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.
* Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.
* Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.
* Servis yapacağınız vakit avokadoyu ek edin.
* Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.


ÇİN SALATASI

1 Tane orta boy turp
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

* Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
* Malzemeyi bir kapta karıştırın.
* Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
* üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
* En üste soya filizini yerleştirin.
* Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
* Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
* NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ek edebilirsiniz.
* Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
* 1 Porsiyon 35 kaloridir.

PEMPE SALATA

Yarım demet kırmızı pancar
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
5-6 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3-4 Tane kornişon turşu
Tuz

Hazırlanışı

* Pancarları yumuşayana dek haşlayın.
* Yumuşadıklarında kabuklarını soyup, pancarları rendenin iri tarafında rendeleyin.
* İçine mayonez, sarımsak, tuz ve yoğurdu ek ederek karıştırın.
* Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin.
* Tekrar karıştırıp, servis tabağına alın.
* Kornişon turşu dilimleriyle süsleyip, servis yapın.

MISIR SALATASI

1 tane donsurulmuş mısır
5-6 taze soğan
100 gram kornişon turşu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
limon,tuz

HAZIRLANIŞI

* Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım.
* Süzgeçten geçirip suyunu süzelim.
* Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım.
* Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ek edelim.
* NOT:Kornişon,küçük salatalı turşusudur.
Alıntı ile Cevapla