Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart güveçte pirzola

Malzemeler

Bir kilo kuzu pirzola
Bir adet dilimlenmiş limon
On diş sarımsak
Kekik, adet karabiber
Yarım kilo iç bezelye
Birkaç yaprak taze fesleğen
Yarım kilo arpacık soğan
İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri
Yarım kilo yeşil fasulye
Kapak için yarım bardak un, yeterince su
Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak
Zeytinyağı
Bir adet dilimlenmiş portakal






Yapılışı

Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin. Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin. En üste pirzolaları koyun. Birkaç adet karabiber ve kekik atın. Tuzu da ekleyin. Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın. Unla sudan bir küçük hamur edinin. Güvecin üstünü kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin.
Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın. Suyunu atmayın. Sonra herhangi bir çorbaya kullanırsınız.
Güveci ateşten indirip servis tabağına aksi çevirin. Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin. Yanına haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir parça zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın
Alıntı ile Cevapla