Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart ezme sebze corbası

Yemek Adı : Ezme Sebze Çorbası
Mutfak : Türk
Türü : Çorbalar
Zorluk :

Süre :

MALZEMELER
6 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı margarin
2 tane küçük soğan
1 tane küçük kereviz
1 tane patates
2 kahve fincanı un
2 dilim bayat ekmek
2 tane küçük havuç
50 gr kaşar peyniri
defne yaprağı
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı küçük küçük doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ek edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN
Alıntı ile Cevapla