Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:03
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Çorbalarrrrrrr Isicak Isicak

SEBZE ÇORBASI

4 Adet havuç
1 Adet kereviz
4 Adet patates
2 Adet pırasa
Birkaç yaprak lahana
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı un
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Maydanoz

Hazırlanışı

* Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
* Patates hariç diğerlerini küçük parçalara kesin.
* Tencereye su ve tuz koyup, haşlayın.
* Başka bir tencereye yağ ve unu koyun.
* Unu pembeleşene dek kavurun.
* İçine kıyılmış maydanoz eklenip, biraz daha pişirin.
* Üzerine yavaş yavaş soğuk ek edip, patatesler ve haşlanmış diğer sebzeleri ekleyin.
* 45 Dakika kadar kaynatın.
* Karabiber serpip, servis yapın.


YOĞURTLU DOMATES ÇORBASI

1 Kutu domates suyu
1 Kahve fincanı kepek unu
4 Adet arpacık soğan
1 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı su
1 Çay kaşığı karabiber
3 Damla acılı sos (isteğe göre)
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

* Domates suyu, kepek unu, su, soğan, tuz ve karabiberi bir tencerede birleştirip, karıştırarak kaynatın.
* Çorba kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.
* Pişirdiğiniz çorbayı ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
* Yarım saat sonra yoğurdu ek edip, blendırdan geçirin ya da çırpma teli ile iyice çırpın.
* Isıtarak servis yapın.
* NOT : Dilerseniz çorbaya 3 damla acılı sos da ekleyebilirsiniz.
* 1 Porsiyon yoğurtlu domates çorbasının enerji be gıda değerleri: 36 kalori, 3 gram protein.


KREMALI MANTAR ÇORBASI

1 Adet küçük boy soğan
250 Gr mantar
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı krema
1 Çorba kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber ve su

HAZIRLANIŞI

* Yağı bir tencerede kızdırın ve soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleştirin.
* İçine unu ek edip hafif sararana dek kavurun.
* Mantarları limonlu ve tuzlu suda haşlayın.
* Daha sonra çıkartıp küçük küçük doğrayın.
* Kavrulmuş olan unun içine mantarların suyundan ekleyin.
* Su kaynamaya başladığında içine mantarları, krema, tuz ve karabiberini ek edip 10 dakika daha pişirin.
* Sıcak olarak servis yapın.


KIŞ ÇORBASI

2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı

Hazırlanışı

* Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın.
* Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun.
* Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin.
* 4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ek edin.
* Yerelmaları yumuşayana dek pişirin.
* Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin.
* 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın.
* Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın.
* Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun.
* Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


DOMATES ÇORBASI

4 Adet olgun domates
5 Su bardağı su
Yarım su bardağı un
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı tuz
Dilerseniz ; bir miktar kekik veya fesleğen

HAZIRLANIŞI

* Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin.
* Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ek edin ve un sararıncaya kadar kavurun.
* Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ek edin.
* Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın.
* Suyu ve tuzu ek ettikten sonra ateşin altını kısın.
* Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın.
* Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
* NOT : Dilerseniz, kaselere aldığınız çorbalara bir miktar kekik veya kuru fesleğen serperek de servis yapabilirsiniz, çorbanıza farklı bir tat verir.
Alıntı ile Cevapla