Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:05
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Ayçiçek Yağlı Bakla

MALZEMELER
1 kilo bakla
1 baş soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tane limon
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, çok limonu akıttıktan sonra tencereye ek edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ek edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.

AFİYET OLSUN!
Alıntı ile Cevapla