Lahana Sarması
MALZEMELER 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci 7-8 tane haşlanmış lahana yaprağı 250 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 1 tane küp doğranmış domates 1/2 demet dereotu 1 tane limon 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ek edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
|