Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:07
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Ekşili Nohutlu Bamya

Ekşili Nohutlu Bamya
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem
1 Su bardağı nohut
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika


Hazırlanışı

* Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
* Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
* Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
* Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
* Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
* Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
* Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ek edip 5-10 dakika daha kavurun.
* Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla beraber tencereye ekleyin.
* Ayırdığınız et suyunu da ek edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
* Piştikten sonra servis yapın.
Alıntı ile Cevapla