Ekşili Nohutlu Bamya
Ekşili Nohutlu Bamya Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 65 dk. Kaç Kişilik 7 Yöntem 1 Su bardağı nohut 1 Kilo bamya Yarım kilo kuşbaşı koyun eti 1 Adet limon 1 Adet sarımsak 1 Çorba kaşığı salça 2.5 Kahve fincanı margarin 1 Su bardağı su 2 Adet soğan 1 Tatlı kaşığı karabiber 4 Tatlı kaşığı tuz Nohudun haşlanma süresi 40 dakika
Hazırlanışı
* Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın. * Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün. * Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin. * Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. * Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın. * Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. * Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ek edip 5-10 dakika daha kavurun. * Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla beraber tencereye ekleyin. * Ayırdığınız et suyunu da ek edip 20 dakika orta ateşte pişirin. * Piştikten sonra servis yapın.
|