Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:07
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Etli Ekşili Brüksel Lahanası

Etli Ekşili Brüksel Lahanası
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı margarin
3 Adet havuç
2 Adet patates
1 Çorba kaşığı salça
400 gr brüksel lahanası
2 Su bardağı sıcak su
2-3 Diş sarımsak
1 Adet limon suyu
Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz


Hazırlanışı

* Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurun.
* Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ek edip, kavurmaya devam edin.
* Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırın.
* Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla beraber ete katın.
* Üzerine sıcak su ek edip, 20 dakika pişirmeye bırakın.
* İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırın.
* Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla