Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart KandiL Simidi

Geleneksel kutlanan mübarek gecelerin herkes için ayrı bir önemi vardır. Büyüklerin ellerinin öpüldüğü, uzaktakilerin telefonla aranarak hayır dualarının alındığı, yüreklere ferahlık, ruhlara huzur veren duyguların yoğun olarak yaşandığı gecelerdir.

Kandiliniz mübarek olsun.





Kandil Simidi

125 gram margarin (Ben zeytinyağlı "Becel" marka kullandım)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
2 aş kaşığı yoğurt
1 aş kaşığı mahlep
1 aş kaşığı toz şeker
1 aş kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerine:

1 yumurtanın beyazı
Susam
Çörekotu



Bütün malzemeleri karıştırın, aldığı kadar un ekleyip yoğurun (hamur kulak memesi kıvamında olmalı).

Küçük parçalar alıp, elinizde çubuk haline getirin ve halka şeklini verin.

Önce yumurta akına sonra da susama batırın. (Çörekotunun yoğun bir tadı olduğundan üzerine serptim.)

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 radde fırında sarı bir renk alana kadar pişirin.


Afiyet olsun.
Alıntı ile Cevapla