Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Enginar Sarması

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Tane enginar
250 gr asma yaprağı
1 Tane limon
2 Tane soğan
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tane kesme şeker
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı dolma baharatı
5 Tane karanfil
Yarım demet dereotu
1 Tane havuç
2 Tane piyazlık doğranmış soğan
Tuz, kuru nane ve rezene
Üzerine :
Limon suyu, zeytinyağı ve su

Hazırlanışı

* Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
* Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
* Pirinci ek edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
* 1 su bardağı su ek edin.
* Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
* Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
* Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
* Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
* Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
* Geniş bir tabağa 4 tane asma yaprağını yayın.
* Üzerine enginarları oturtun.
* Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
* Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
* Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
* Tencerenin dibine 2 tane piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
* Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ek edin.
* Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
* Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
* NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla