Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Balık Sarması

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
8 Parça ak etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ak şarap
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Balık filetolarını tezgaha yayın.
* Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
* Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
* Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
* Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, tomar şeklinde sarın.
* Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
* Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
* Süt ve şarabı ek edip sürekli karıştırarak kaynatın.
* Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
* Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla