Konu: Güveç
Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Güveç

MALZEMELER
1 tane patlıcan
1 tane kabak
2 tane domates
1 tane patates
½ kg fasulye
1 tane soğan
4-5 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti

HAZIRLANIŞI
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve tekrar dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur. Arzuya göre yeteri kadar tuz ek edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakılır.

Not: İsteğe göre yağ ek edilebilir.




AFIYET OLSUN!
Alıntı ile Cevapla