Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:26
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Mersin Tantunisi



Tantuni

Porsiyon adedi: 4 Kişilik
İçindekiler Ölçü
Kıyma Yarım kilo
Soğan 3 adet
Domates 3 adet
Sivribiber 8 adet
Ay çiçek yağı 1 aş kaşığı
Maydanoz 1 demet
Sumak, Tuz Yeteri kadar
Yufka ekmek veya Lavaş ekmeği

Yapılışı

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ek edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 tane soğanı ve 1 çorba kaşığı ay çiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 tane yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ek edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri yine tencereye boşaltıp, küp seklinde doğradığınız 3 tane domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarim ay seklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekmeğinin veya yufka ekmeğinin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. Soğutmadan servis yapın...Afiyet olsun
Alıntı ile Cevapla