Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:30
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Bamyali Tavuk


Malzemeler :
750 gr bamya
Tuz
1/2 su bardağı sirke
2 tane kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kemiksiz, but kısmından tavuk
4 tane orta boy domates
2 tane sivribiber
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
--------------------------------------
Hazırlanışı :
Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesin. Bol kaynar suya sirke koyup bamyaları bu suda 1-2 dakika haşlayıp süzün. Süzdüğünüz bamyaların üzerine soğuk su ek edip yine süzün.

Tavuk etlerini kuşbaşı biçiminde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları pembeleştirin. Tavuk etlerini ek edip 5 dakika karıştırarak yağda çevirin. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küçük doğrayın ve tavuk etlerine ek edin. Bamyaları başları yukarı istikbal şekilde tencerenin içine dizin. Sivribiber, tuz, limon suyu ve ortasından ikiye ayrılmış soğanı bamyaların üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte bamyalar bırakacakları suyu çekip hafif sararıncaya kadar 10-15 dakika pişrip kaynar haldeki et suyunu ek edin. Bamyaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
Alıntı ile Cevapla