Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:31
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Çubuk Kraker Yapımı

Malzemeler


2 su bardağı un ( 3 su bardağı kadar kebekli ve ak un karışımı kullandım, un miktarı değişebiliyor)
yarım paket kabartma tozu

50 g tereyağı ( 3 kaşık zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı buzlu su
tuz
1 yumurta sarısı
üstüne sürmek için susam (dilerseniz çörek otu ve haşhaş da kullanabilirsiniz)

Yapılışı

Yağ ve yumurta sarısını biribirine yedirip suyu ekleyin .Sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, çubuk şeklini verip yumurta beyazı sürdüğünüz ve susam serptiğiniz krakerleri dizip önceden ısıtılmış , hararetli fırında (230 C de ) pişirin. Ben hamurun bir kısmına ince çubuk şekli verdim, kıtır kıtır oldular. Kalanına daha kalın boru şekli verdim. Her ikisini de beğendim. Denemenizi tavsiye ederim
Alıntı ile Cevapla