Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:33
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Malzemeler :

4 tane kuzu incik
2 çorba kaşığı SIZMA Zeytinyagi
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Yeterince su

12 tane arpacık soğan
12 tane mantar
2 tane çarliston biber
2 tane domates
Deniz Tuzu

Kızartmak için Sizma Zeytinyağı


Hazırlanışı:

Önce zeytinyağını tavaya dökün ve kuzu incikleri kızartın.
Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Zeytinyağı kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
Unun rengi değişinceye kadar kavurun.
1 çorba kaşığı salça ve yeterince su ek edin.
Kuzu incikleri tencereye alın.
Et yumuşayıncaya dek pişirin.
Başka bir tavaya çok az zeytinyağı koyun.
Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini, domatesi ve deniz tuzunu ek edin.
Mantarları, bıraktıkları suyu çekinceye dek kavurun.
Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Haldun Keskin'e aittir. Teşekkür ederiz kendisine.

Afiyet Olsun.
Alıntı ile Cevapla