Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:33
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Cevizli Ev Eriştesi

Malzemeler:
- 1 su bardağı iri kıyılmış koz
- 1 paket yumurtalı erişte (400 - 500 gr.)
- 1 tane orta boy soğan
- 3 tane orta boy havuç
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kutu labne peyniri
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz, karabiber



Yapılışı:
- Erişteyi tuzlu kaynar suda 8 - 10 haşlayıp, suyunu süzün.
- Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun. Havucu ve isterseniz ak şarabı ek edin. Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ek edip, karıştırın.
- Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın.






Afiyet olsun
Alıntı ile Cevapla