Kısır
MALZEMELER 500 Gr Dana kıyması (iki defa çekilmiş) 500 Gr Köftelik bulgur 2 Adet orta boy soğan 2 Adet domates 1 Adet Maydanoz 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı biber salçası 1 Tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı) Kimyon Tuz Karabiber ½ Demet taze soğan
GARNİTÜR İÇİN
1 Adet orta boy soğan ½ Demet maydanoz 2 Çorba kaşığı sumak 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
HAZIRLANIŞI Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin. Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmış soğanları,domatesi,baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun.
|