Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:38
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Arap-Lübnan Mutfağı

BALIK KEBABI


Malzemeler:


1 kg ak etli balik
4 tane sogan
2 tane limonun suyu
bir tutam kirmizi pul biber
2 çay kasigi kimyon
1 çorba kasigi domates salçasi
2 tane defne yapragi
20 tane kiraz domates
5 tane ortaboy kabak
4 çorba kasigi zeytinyagi
tuz-karabiber

Yapilisi:

Sogani robotta ezip, limon suyu, pul biber, salça, kimyon, kiyilmis defne yapragi ve zeytinyagi ek edin. Balik etlerini orta boy dograyip,sosa ek edin ve 1 saat buzdolabinda dinlendirin.
Domateslerin saplarini çikarip, kabaklari ince dilimleyin. Kabak,domates ve balik parçalarini degisimli olarak sise dizin.250 C ye ayarlanmis firinda 10-15 dakika pisirin. Dilerseniz sisleri sik sik çevirerek izgarada da pisirebilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla