Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:39
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası

Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası




Malzemeler
75 gr. Tereyağ
100 gr. Soğan (piyaz doğranmış)
200 gr. Domates
5 tane Sivri biber
Tuz karabiber kekik
500 ml. Sıcak su
15 Tane Kuzu pirzolası

Yapılışı
Ön hazırlık olarak sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp halka şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağı bir tavada orta ateşte eritin.Yağ kızınca 5 tane pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup sık sık alt-üst ederek pirzolaların her iki yanlarıda altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Pişen pirzolaları bir sahana dizin. Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyin. Tavadaki yağı dökün. bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya koyup orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ek edin. Sık sık karıştırarak soğanları renk almadan öldürün.Domatesi ve sivri biberi ekleyip domatesler suyunu bırakıp yine çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve biberini denetim edin. Sıcak suyu ek ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp kekiği ekin. Sahanın kapağını kapatarak kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin. Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyun. Üzerine pirzolaları yerleştirin. En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla