Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:40
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Zeytin yağlı patlıcan dolması

MALZEMELER
1 kg patlıcan
250 g pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
1/2 çay k. tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
200 g konkase domates
1/2 çay k. toz şeker
1/2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak içini keskin bir akla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalayarak patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp süzdürün.
Dolma içini kapak için bir boşluk bırakarak patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin kürdanla kapağı tutturun.
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz zeytinyağışeker domates ve suyunu ek edip yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40-45 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Dolmaları tencerenin içinde kapağını açmadan soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın.

afiyet olsun!
Alıntı ile Cevapla