Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 11.Nisan.2019, 21:40
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Bildik Dolması Tarifi

Malzemeler :

1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et
300 gr. yağlı koyun kıyması
2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan
1 aş kaşığı salça
2 aş kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber


Bildik Dolması (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:

Küçük katı domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan pirinç tuz karabiber salça oyulan domatesle*rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Kemikli et yerine kemik kul*lanılabileceği gibi et suyu ile de pişirilebilir.
Alıntı ile Cevapla