şeftali marmelati
ŞEFTALİ MARMELATI
Malzeme :
Çekirdekleri çıkmış net 1 kg. şeftali
150 gr. su
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
ŞEFTALİ MARMELATI tarifi
Şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra 1 kg. net olarak reçeli pişireceğiniz tencereye koyup suyunu ilâve ediniz. Orta ateşte karıştırarak 3-4 dakika kaynatıp limon tuzunu ve şekeri ilâve ediniz. Karıştırarak kaynatınız. Sonra 219 no.lu reçetede tanım ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getiriniz. Ateşten alıp glikozunu İlâve ediniz. Ezme makinesinden veya süzgeçten tamamen geçirip yarı sıcaklığını kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
|