Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 14.Ocak.2019, 00:30
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Irmik Böregi

Malzemeler : 500 gr. süt1/2 su bardağından bir parmak çok irmik175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri2 yumurta 25 gr. margarin1 çimdik hindistan ceviziYarım çay kaşığı karabiber Bir çay kaşığı tuz Yapilisi: 25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın. Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir ) Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin. Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra çok sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla