Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 14.Ocak.2019, 00:33
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Peynir Altı Suyuyla Ekmek Yapımı Tarifinin Malzemeler

Peynir Altı Suyuyla Ekmek Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri 6 su bardağı un3 su bardağı peynir altı suyu1 paket instent maya2 aş kaşığı sıvı yağTuz1 tatlı kaşığı şekerPeynir Altı Suyuyla Ekmek Yapımı Tarifi'nin Yapılışı Evde peynir yapımı tarifimle yaptığım peynirden çıkan suyun ne kadar değerli olduğunu tahmin ediyordum ancak bir kaç makale okuyunca emin oldum. Bu su ile ekmek yaptım. Elenmiş un maya şeker ve az miktar tuzu karıştırdım. Peynir suyunun tuzlu olduğunu göz önünde bulundurarak bir süre mayalayınca tadına bakıp denetim ettim. Karışımı ılık su*ve sıvı yağ*ile özlü bir hamur oluncaya dek 10 dk mayaladım. İki kat sofra bezine sarıp beklettim. 40 dk da yeterince mayalandı. Hafif unladığım tepsiye boşalttıp ıslak elimle düzledim. Mayasını kaçırmamaya dikkat ettim. Üzerine bir aş kaşığı yoğurt sürüp kaşıkla izler yaptım susam serptim. Üstünü tepsi ile kapatıp. Fırın ısınana kadar. 10dk beklettim. 180 derecede ısınmış fırında 40 dk pişirdim. 1 saat tek kat sofra bezi arasında dinlendirdim. Tam bir köy ekmeği dokusunda ve kokusunda oldu. Çook lezzeli oldu. Çok şükür. Size de basit gelsin Afiyet olsun. ...
Alıntı ile Cevapla