Zayıflamanın da kuralları var!
Aç kalmadan, yiyerek zayıflayabilmek ve sağlığı kaybetmemek için uzmanlar bakın neleri tavsiye ediyor... [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ntvmsnbcGüncelleme: 14:28 TSİ 15 Kasım. 2011 Salı İSTANBUL - Uzmanlar, düşük kalorili besinlerin tüketilmesi, ana öğünlerde tüketilen gıda miktarının yarıya indirilmesi, yemeklerden önce 1-2 bardak su içilmesi, uzun süre mutfakta zaman geçirilmemesi ve sürekli yemekle ilgili planlar yapılmaması 12 altın kaide arasında yer aldığını; bu şekilde sağlık kilo kontrolü elde edilebileceğini anlatım ediyor.Medicana International Ankara Hastanesinden uzman diyetisyen Müge Özturna, stres, yoğun çalışma temposuna bağlı beslenme düzeninde bozukluk, fast-food beslenme tarzı ve hareketsiz yaşam gibi birçok menfi faktörün etkisiyle her geçen gün artan obezitenin, sağlığı tehdit ettiğini söyledi.Pek çok kişinin hem sağlıklı hem de güzel bir vücut yapısına sahip olabilmek için çeşitli diyetler yaptıklarını ve düzenli spor alışkanlığı kazanmaya çalıştıklarını belirten Özturna, bazen zaman zayıflayabilmek için kişilerin tamamen sağlıksız diyet programlarına girebildiğini anlatım etti. Özturna, bu tür diyetlerin yarardan çok zararlı olduğunu ve insan metabolizmasını tamamen bozduğunu vurguladı. Özturna, "Önemli olan diyetinizde her gıda grubuna belirli miktarlarda yer vermeniz. İşin püf noktalarından biri de size uzun süre tokluk hissi veren besinleri tüketerek zayıflamanız veya formunuzu korumanızdır" diye konuştu. İŞTE 12 ALTIN KURAL - Alışverişte düşük kalorili, düşük glisemik indeksli olan besinlere öncelik verilmesi, küçük sepet kullanılması gerekiyor. - Ana öğünlerde tüketilen gıda miktarının yarı yarıya azaltılması, bu besinler yerine salata ve sebze garnitürlerinin miktarının artırılması isteniyor. - Tüketilen besinlerin yağ miktarının azaltılması, salatalara ve yemeklere yağlı soslar, ketçap ve mayonez ek etmek yerine kuru meyva, susam, sirke ve limon eklenilmesi öneriliyor. - Ara öğünlerin atlanmaması, ara öğünlerdeki besinlere salatalık, domates gibi söğüş tüketilebilecek sebzelerin ek edilmesi daha doyurucu oluyor. - Fast-food tüketiminden kaçınılması, tüketilmesi halinde ketçap-mayonez gibi soslar yerine domates ve yeşillik ek edilmesi isteniyor. - Gün boyunca bol su tüketilmesi, özellikle yemeklerden önce 1-2 su bardak içilmesine özen gösterilmesi gerekiyor. - Nerede olunursa olunsun beslenme programından çıkılmaması önem taşıyor. - Her zaman aynı besinlerin tüketilmemesi ve farklı gıda gruplarının gün içinde tüketilmesine özen gösterilmesi vurgulanıyor. - Düzenli egzersiz yapılması isteniyor. - Yemek servisinin küçük tabaklarla yapılması ve tüketecek besinlerin göz önünde bulunduracak şekilde tabaklara konulması tavsiye ediliyor. - Uzun saatler boyunca mutfakta zaman geçirilmemesi ve sürekli yemekle ilgili planlar yapılmaması öneriliyor.
|