Şişmanlatmayan İftar Önerileri
Şişmanlatmayan iftar Önerileri Kavurucu yaz sıcaklarının herkesi bunalttığı şu günlerde Dr. Ayşa Kaya tarafından yazılan iftar önerileri forumaski.com'da sizlerle.. Bu Ramazan her gün pide yemeyin. Pide ak undan yapıldığı için kan şekerini hızlı yükseltir ayrıca porsiyon kontrolü yapmak basit değildir. Fark etmeden çok yersiniz. Haftada bir gün pide yiyin. Onda da bir el büyüklüğünden çok yememeye dikkat edin. Her iftarda mutlaka bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeğiniz ve bol salatanız olsun. Bütün gün aç kalan bağırsaklara lif gerekiyor. Zayıflamak ve daha tok hissedebilmek için çorbadan sonra salata ve 3-4 aş kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği yiyin. İftarda ya ekmek, ya pilav, ya makarna ya da börek yiyin. Hepsi bir arada olmasın. Tabağınıza koyarken bu öbek yiyeceklerde porsiyon büyüklüğüne dikkat edin. Ekmekte 2 dilim, pilav-makarna da 4-5 aş kaşığından çok koymamaya çalışın. Eğer börek tercih ettiyseniz 1 küçük dilim olsun.Et gurubu yiyecekleri ihmal etmeyin. Her iftarda ana aş olarak et, köfte, tavuk, balık, yumurta veya kuru baklagilleri tercih edin. Bir el büyüklüğünde yiyebilirsiniz. Yoğurt veya cacık her sofranızda yer alsın. Hem bağırsak dostu hem metabolizma dostu yiyecek yoğurttur. Kızartma, soslu ve yağlı yiyecekler, pastırma ve şarküteri ürünleri ayrıca turşu ve salamura türü yiyeceklerden bütün Ramazan boyunca ırak durun. İftardan sonra tatlı olarak ya meyve tatlısı ya dondurma tercih edin. Her gün iki porsiyon meyveyi mide-bağırsak sisteminiz için ve bağışıklık sisteminiz için tüketin. Meyvede porsiyona dikkat edin. Meyve deyip geçmeyin onun da şeker içerdiğini unutmayın.
|