Basen Eriten Diyet Listesi
Basen Eriten Diyet Listesi basen eritme, basen eritme diyeti, basen eritmek için ne yapmalı 1. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Ilık limonlu su ( 10 damla limon suyu 1 tatlı kaşığı bal ile ) * Yarım saat sonra kahvaltı * Sade müsli ( 3 aş kaşığı ) * Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak ) * Yulaf ezmesi ( 2 aş kaşığı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı öğütülmüş ) Ara Öğün * Koz içi ( 3 adet ) * Elma ( 1 adet yeşil ) * Öğle Yemeği * Sivri biber ( közlenmiş ) * Salata ( bol yeşillikli ) * Tavuk ( 150 gram ızgara ) Ara Öğün * Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak ) * Kuru kayısı ( 4 adet esmer ) 1 Saat Sonra * Rezene çayı ( 1 fincan ) * Grisini ( 2 adet ) * Çilek ( 6 adet ) Akşam Yemeği * Salata ( bol yeşillikli ) * Semizotu yemeği ( 1 kase içine 1 kaşık bulgur eklenebilir ) Gece * Elma ( 1 adet yeşil ) 2.Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Yeşillik ( her çeşit olabilir ) * Tam tahıllı ekmek ( 2 dilim ) * Sivri biber ( 2 adet ) * Dil peyniri ( 2 dilim ) * Maydanoz ( dilediğiniz kadar ) Ara Öğün * Kivi ( 1 adet ) Öğle Yemeği * Balık ( ızgara 150 gram ) * Semizotu salatası ( sarımsaklı ve limonlu ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) 1 Saat Sonra * Badem ( 6 adet ) * Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak ) Akşam Yemeği *Sebze çorbası ( 1 tabak ) Gece *Erik ( 10 adet ) 3. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim ) * Maydanoz ve yeşillik ( dilediğiniz kadar ) * Lor peyniri ( 2 dilim ) * Sivri biber ( 2 adet ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) Öğle Yemeği * Közlenmiş sivribiber ( 3 adet ) * Roka salatası ( bol limonlu ) * Köfte ( 3 – 4 adet ) Ara Öğün * Yoğurt ( 1 kase içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu 6 adet çilek ) * Rezene çayı ( 2 fincan ) 1 Saat Sonra * Bisküvi ( yulaflı şekersiz 2 adet ) * Bitki çayı ( istediğinizden 1 fincan ) Akşam Yemeği * Mercimek yemeği ( pazı ile pişirilmiş 6 aş kaşığı ) * Salata ( bol yeşillikli ) Gece * Koz ( 2 adet ) * Elma ( yeşil 1 adet tarçın serperek yiyin ) 4. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Ananas ( 2 dilim ) * Süt ( az yağlı 1 bardak ) * Kivi ( 1 adet ) * Koz içi ( 3 adet ) * Toz tarçın ( 1 çay kaşığı ) Ara Öğün * Rezene çayı ( 1 fincan ) * Yeşil elma ( 1 adet ) Öğle Yemeği * Roka salatası ( bol limonlu ) * Balık fileto ( 150 gram ) Ara Öğün * Kuru kayısı ( 4 adet ) 1 Saat Sonra * Buğday ekmeği ( kızarmış 1 dilim ) * Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı ) Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( enginarlı 1 kase ) Gece * Meyve ( 1 adet ) 5. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Meyve salatası * Koz içi ( 3 adet ) * Kivi ( 1 adet ) * Ananas ( 2 dilim ) * Toz tarçın ( 1 çay kaşığı ) * Süt ( 1 bardak yarım yağlı ) Ara Öğün * Bitki çayı ( 1 fincan ) * Grisini ( 2 adet ) Öğle Yemeği * Omlet ( 1 yumurta sarısı – 3 yumurta beyazı ) * İçinde maydanoz, dereotu, sivribiber ve ıspanak olabilir. * Salata ( bol yeşillikli ) Ara Öğün * Rezene çayı ( 1 fincan ) * Elma ( 1 adet yeşil ) 1 Saat Sonra * Yağsız yoğurt ( 3 aş kaşığı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( enginarlı 1 kase ) Gece * Armut ( 1 adet ) 6. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Lor peyniri ( 2 dilim ) * Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim ) * Maydanoz ( 5 – 6 sap ) * Sivri biber ( 2 adet ) * Yeşillik ( dilediğiniz kadar ) Ara Öğün * Elma ( 1 adet yeşil ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) * Koz içi ( 2 adet ) Öğle Yemeği * Semizotu ( 3 – 4 aş kaşığı haşlanmış ) * Tavuk ( ızgara 1 parça ) * Salata ( bol yeşillikli ) Ara Öğün * Kivi ( 1 adet ) 1 Saat Sonra * Yoğurt ( 3 aş kaşığı yağsız ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) * Armut ( 1 adet ) Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( karışık 1 tabak ) Gece * Meyve ( 1 adet ) 7. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Yumurta ( 1 adet haşlanmış ) * Lor peyniri ( 2 dilim ) * Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim ) * Maydanoz ( 5 – 6 sap ) * Sivri biber ( 2 adet ) * Yeşillik ( dilediğiniz kadar ) Ara Öğün * Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı ) Öğle Yemeği * Koz içi ( 3 adet ) * Elma ( 1 adet yeşil ) * Bitki çayı ( 1 fincan ) Ara Öğün * Yoğurt ( 3 aş kaşığı ) * Erik ( 3 adet ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı yoğurda ) 1 Saat Sonra * Yeşil erik ( 10 adet ) Akşam Yemeği * Izgara balık ( 1 porsiyon ) * Roka salatası ( bol limonlu yağsız ) Gece * Meyve ( 1 adet ) 8. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Süt ( 1 bardak yağsız ) * Müsli ( 3 aş kaşığı ) * Yulaf ( 2 aş kaşığı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) Ara Öğün * Elma ( 1 adet yeşil ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) Öğle Yemeği * Şiş tavuk ( 150 gram ızgara ) * Yağsız salata ( karışık ) * Yeşil fasulye ( haşlanmış 4 aş kaşığı ) Ara Öğün * Yoğurt ( 3 aş kaşığı ) * Çilek ( 8 adet ) 1 Saat Sonra * Ananas ( 2 dilim ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) Akşam Yemeği * Ispanak yemeği ( 5 aş kaşığı ) * Sivri biber ( közlenmiş 4 adet ) * Yeşil mercimek yemeği ( 4 aş kaşığı ) * Salata ( dilediğiniz kadar ) Gece * Badem ( 1 avuç ) * Melisa çayı ( 1 fincan ) 9. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Süt ( 1 bardak yağsız ) * Müsli ( 3 aş kaşığı ) * Yulaf ( 2 aş kaşığı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) Öğle Yemeği * Yeşil salata ( dilediğiniz kadar ) * Izgara balık ( 150 gram ) Ara Öğün * Kivi ( 2 adet ) 1 Saat Sonra * Bisküvi ( yulaflı 2 adet ) * Bitki çayı ( 1 fincan ) Akşam Yemeği * Sebze yemeği ( 5 kaşık ) * Sivri biber ( 4 adet közlenmiş ) * Karışık salata ( dilediğiniz kadar ) Gece * Badem ( 5 adet ) * Süt ( tarçınlı 1 bardak ) 10. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Süt ( 1 bardak yağsız ) * Müsli ( 3 aş kaşığı ) * Yulaf ( 2 aş kaşığı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) Ara Öğün * Armut ( 1tane ) Öğle Yemeği *Izgara tavuk ( 150 gram ) *Maydanozlu salata ( istediğiniz kadar ) Ara Öğün *Elma ( 1 adet ) 1 Saat Sonra *Bitki çayı ( 1 fincan ) *Bisküvi ( yulaflı 2 adet ) Akşam Yemeği *Roka salatası ( bol limonlu ) *Mercimek yemeği ( 6 aş kaşığı ) Gece *Tarçınlı süt ( 1 bardak ) *Badem ( 5 adet ) 11. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Tam tahıllı ekmek ( 2 dilim ) * Yumurta ( 1 adet katı haşlanmış ) * Sivri biber ( 2 adet ) * Maydanoz ( bolca ) * Zeytin ( 5 adet kara ) Ara Öğün * Koz içi ( 3 adet tam ) * Elma ( 1 adet yeşil ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) Öğle Yemeği * Hindi eti ( 150 gram ) * Kabak ( haşlanmış 1 adet ) * Salata ( bol yeşillikli ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) 1 Saat Sonra * Keçi sütü ( yarım yağlı 1 bardak ) * Nektarin ( orta boy 1 adet ) Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( 1 kase ) Gece * Erik ( yeşil 10 adet ) * Melisa çayı ( 1 fincan ) 12. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Meyve salatası * Koz içi ( 3 adet ) * Kivi ( 1 adet ) * Ananas ( 2 dilim ) * Toz tarçın ( 1 çay kaşığı ) * Süt ( 1 bardak yarım yağlı ) Ara Öğün * Bitki çayı ( 1 fincan istediğiniz ) * Grisini ( 2 adet ) Öğle Yemeği * Dana bonfile ( ızgara 90 gram ) * Karışık salata ( istediğiniz kadar ) * Sivri biber ( közlenmiş 2 adet ) Ara Öğün * Elma ( 1 adet ) 1 Saat Sonra * Meyveli yoğurt ( 3 aş kaşığı ) * Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( 1 kase ) Gece * Meyve ( 2 adet ) 13. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Meyve salatası * Koz içi ( 3 adet tam ) * Kivi ( 1 adet ) * Ananas ( 2 dilim ) * Toz tarçın ( 1 çay kaşığı ) * Süt ( 1 bardak yarım yağlı ) Ara Öğün * Elma ( 1 adet ) * Kivi ( 1 adet ) Öğle Yemeği * Yoğurt ( 1 kase yarım yağlı ) * Kabak yemeği ( 6 aş kaşığı ) * Yeşilbiber ( közlenmiş 3 adet ) * Salata Ara Öğün * Çilek ( 8 adet 9 * Badem ( 6 adet ) 1 Saat Sonra * Mürdüm eriği ( 3 adet ) Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( 1 tabak ) Gece * Armut ( 1tane ) * Melisa çayı ( 1 fincan ) 14. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim ) * Sivri biber ( 2 adet ) * Mozerella peyniri ( 2 dilim ) * Maydanoz ( 5 – 6 sap ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) Öğle Yemeği * Şiş tavuk ( 150 gram ) * Salata ( bol yeşillikli ) * Sivri biber ( közlenmiş 3 adet ) Ara Öğün * Keçi peyniri ( 2 dilim ) * Koz içi ( 3 adet ) 1 Saat Sonra * Kivi ( 1 adet ) Akşam Yemeği * Barbunya yemeği ( maydanozlu 6 aş kaşığı ) * Roka salatası ( bol limonlu ) Gece * Keçi sütü ( 1 bardak ) * Meyve ( 1 adet ) 15. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim ) * Tuzsuz zeytin ( 5 adet ) * Yumurta ( 1 adet haşlanmış ) * Maydanoz ( dilediğiniz kadar limonlu ) * Sivri biber ( 2 adet ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) Öğle Yemeği * Izgara balık ( 150 gram ) * Roka salatası ( sarımsaklı ve limonlu ) Ara Öğün * Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı ) * Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) 1 Saat Sonra * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) * Yoğurt ( 3 aş kaşığı ) Akşam Yemeği * Ispanak yemeği ( 6 aş kaşığı ) Gece * Kuru kayısı ( 4 adet ) 16. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Yağsız süt ( 1 su bardağı ) * Müsli ( 3 aş kaşığı ) * Yulaf ezmesi ( 2 aş kaşığı ) Ara Öğün * Elma ( 1 adet yeşil ) Öğle Yemeği * Sebze yemeği ( kıymalı 6 aş kaşığı ) * Ayran ( 1 bardak ) * Salata ( bol yeşillikli ) Ara Öğün * Badem içi ( 1 avuç ) 1 Saat Sonra * Armut ( 1 adet ) Akşam Yemeği * Salata ( karışık limonlu ) * Mercimek yemeği ( 1 tabak ) Gece * Kivi ( 1 adet ) * Melisa çayı ( 1 fincan ) 17. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Peynir ( 2 parmak kalınlığında yarım yağlı ) * Çavdar ekmeği ( kızarmış 2 dilim ) * Sivri biber ( 2 adet ) Ara Öğün * Çilek ( 6 adet ) * Keçi sütü ( 1 su bardağı ) Öğle Yemeği * Karışık salata ( bol limonlu, peynir ve koz içi ekleyin ) Ara Öğün * Bitki çayı ( 1 fincan ) * Elma ( 1 adet yeşil ) 1 Saat Sonra * Salatalık ( 2 adet ) * Sivribiber ( 2 adet acı ) Akşam Yemeği * Izgara balık ( fırında sebzeli levrek ) * Roka salatası ( bol limonlu ) Gece * Leblebi ( 1 avuç ) * Bitki çayı ( 1 fincan dilediğiniz ) 18. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Omlet ( 1 yumurta sarısı 3 yumurta beyazı ) * Acı sivri biber ( 2 adet ) * Lor peyniri ( 1 aş kaşığı ) * Salatalık ( 1 adet ) * Tam tahıllı ekmek ( kızarmış 1 dilim ) Ara Öğün * Yeşil çay ( 1 fincan ) * Koz içi ( 3 adet tam ) Öğle Yemeği * Sebze çorbası ( 1 kase ) Ara Öğün * Yoğurt ( yarım yağlı 1 kase ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) 1 Saat Sonra * Grisini ( tam tahıllı 1 adet ) * Kuru kayısı ( 3 adet esmer ) * Bitki çayı ( 1 fincan ) Akşam Yemeği * Sebze çorbası ( 1 kase ) Gece * Melisa çayı ( 1 fincan ) * Leblebi ( 1 avuç ) 19. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Keçi sütü ( 1 su bardağı ) * Müsli ( 3 aş kaşığı ) * Yulaf ( 2 aş kaşığı ) Ara Öğün * Kivi ( 1 adet ) * Badem ( 1 avuç ) Öğle Yemeği * Karışık salata ( bol yeşillikli ) * Tavuk göğsü ( 150 gram ızgara ) * Enginar ( haşlanmış 1 kase ) * Sivri biber ( 2 adet közlenmiş ) Ara Öğün * Armut ( 1 adet ) 1 Saat Sonra * Yoğurt ( 4 aş kaşığı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) Akşam Yemeği * Yeşil mercimek yemeği ( 6 aş kaşığı ) * Karışık salata *Sivribiber ( közlenmiş 2 adet ) Gece * Kabak çekirdeği ( tuzsuz 1 avuç ) * Bitki çayı ( 1 fincan ) 20. Gün Menüsü Sabah Kahvaltısı * Keçi peyniri ( 30 gram ) * Maydanoz ( dilediğiniz kadar limonlu ) * Çavdar ekmeği ( 1 dilim kızarmış ) * Roka ( 3 – 4 sap ) Ara Öğün * Kivi ( 1 adet ) * Badem ( 6 adet ) * Rezene çayı ( 1 fincan ) Öğle Yemeği * Balık ( 150 gram ızgara ) * Roka salatası ( bol limonlu ) Ara Öğün * Mürdüm eriği ( 5 adet kuru ) * Yoğurt ( 1 kase yarım yağlı ) * Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı ) 1 Saat Sonra *Elma ( 1 adet yeşil ) *Rezene çayı ( 1 fincan ) Akşam Yemeği * Bakla yemeği ( dereotlu 5 aş kaşığı ) * Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim ) * Salata ( bol yeşillikli ) Gece * Kivi ( 1 adet ) * Koz ( 3 adet tam ) Son Gün Aş Menüsü Sabah Kahvaltısı * Meyve salatası * Ananas ( 2 dilim ) * Kivi ( 1 adet ) * Elma ( 1 adet ) * Üzerine toz tarçın serpebilirsiniz. Ara Öğün * Yeşil çay ( 1 fincan ) * Armut ( 1 adet orta boy ) Öğle Yemeği * Dana bonfile ( 90 gram ızgara ) * Karışık salata ( dilediğiniz kadar ) Ara Öğün * Yoğurt ( yağsız 3 aş kaşığı ) * Çilek ( 7 adet ) * Tarçın ( üzerine serpmek için 1 çay kaşığı ) 1 Saat Sonra * Koz içi ( 3 adet tam ) * Ananas ( 2 dilim ) Akşam Yemeği * Karışık salata ( istediğiniz kadar ) * Bakliyat çorbası ( 1 tabak ) Gece * Gün kurusu ( 4 adet ) * Melisa çayı ( 1 fincan ) alıntı Alıntı: Papatya Nickli Üyeden Alıntı Baseniniz mi var? Onlardan kurtulmak mı istiyorsunuz ? Ne yapsam da basenimden kurtulamıyorum mu diyorsunuz? Baseniniz kabusunuz olmasın. İşte tam size göre bir diyet listesi
|