Sahurda Tokluk Hissi Veren Besinler
Sahurda Tokluk Hissi Veren Besinler ramazan, sahur, sahurda ne yenilmeli, tokluk hissi veren besinler, sahurda tok tutan besinler Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ile oruç tutmak daha da zorlaşıyor. Ramazan ayında sağlık problemleri yaşamamak için sahur ve iftarda tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uykunuzu bölün, sahura kalkın Uzun saatler açlığın yaşandığı bu ayda sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi kahvaltı öğünü; yani sahur öğünü asla atlanmamalıdır. Sahurda yemeyin İftarda tüketilen ev yemekleri, hamur işi gıdalar, pilav makarna ve tatlılar açlık ve susuzluk hissini artıracağından sahurda yenilmemelidir. Sahurda tokluk hissi veren besinler tercih edilmelidir. Yulaf ezmesi: Sahurda yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici olacaktır. Yoğurt veya süt: Tok tutucudur. İçinde triptofan amino asit var olması nedeni ile uykuya yine geçişe yardımcı olacaktır. Meyve ve komposto: Enerji verir ve bağırsakların gün içinde çalışmasında yardımcıdır. Ceviz: Krom mineralinden zengindir başta insülin seviyesinin düzenlenmesinde yardımcıdır bu nedenle tok tutucu özelliği vardır. İçeriğindeki omega ve sağlıklı yağlar da tokluk hissi verecektir. Yumurta: Sahurda mutlaka alınması gereken bir besindir. Tercihen haşlanmış tüketilmelidir. Fakat yulaf kepeği ve mantar, biber gibi sebzeler ile omlet haline getirilerek az yağda yapılarak da tercih edilebilir. Ölçüye dikkat Tahin ve pekmez: Birlikte vitamin mineral ve enerji deposudur. Yağdan da varlıklı olan susam yağından meydana gelen tahinin tok tutucu özelliği vardır. Pekmezle karışınca mide için zararsız hale istikbal ve sindirim için sıkıntı yaratmayacaktır. 1-2 tatlı kaşığı ölçüye dikkat ederek alınmalıdır. Tuzsuz peynir tercih edilmeli Az tuzlu veya tuzsuz peynir: Gün içinde gereken enerji ihtiyacını karşılayacak, proteinden varlıklı kalsiyum deposu bir besindir. 18 / 46 Özellikle sahurda peynir tüketilecekse de tuzsuz olanlar tercih edilmelidir.
|