Manisanın Yöresel Yemekleri
MANİSA YÖRESEL YEMEKLER Manisa yöresi, müsait iklim koşulları, ekilebilir alanların genişliği ve verimliliği nedeniyle, bazen yerlerde yılda birkaç ürün alınabilen, bağ ve bahçe tarımının yaygın olduğu bir ilimizdir. Sebze ve meyve çeşitliliğinin yanı sıra, malzemeleri çok taze kullanabilme imkanı da yöre mutfağının önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu unsurların yanı sıra, tarihi geçmişi ve aldığı göçlerin de Manisa mutfağına etkileri olmuş, farklı aş kültürlerinin karışımı yöre mutfağına zenginlik katmıştır. Türk mutfağında yer saha belli başlı çeşitlerin derhal hepsi yöre mutfağında yer almakla birlikte, özellik arz etmesi bakımından aşağıda verilen tariflerin, yöreye özgü veya yaygın kullanılan tarifler olmasına özen gösterilmiştir. •Manisa Kebabı •Odun Köftesi •Simit Ekmeği •Ekmek Dolması •Nohutlu Mantı •Börülce Tarator •Alaşehir Kapaması •Şevket-i Bostan •Yaprak Sarması •Sinkonta •Mantar Tatlısı •Höşmerim •Kula Güveci •Kabaklı Pide •Kula Şekerli Pidesi •Su Böreği
|