Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler!
Masala Çayı Hakkında Bilinmeyenler! Masala Çayı Malzemeler :2 tane kabuk tarçın (Yorgunluğu azaltıcı, dolaşım ve solunum sistemlerini açık tutucu etkisi vardır, canlılık verir, ayrıca afrodizyak etkisinin bulunduğu da belirtilir)3-4 tane kakule (Hindistan ve Çin’de oldukça popüler bir baharat olan kakule, akciğerler, böbrekler ve kalbe yarar sağlar)4-5 tane karanfil (Çinliler tarafından çok uzun yıllardır kullanılan karanfil antiseptik özelliklere sahiptir ve ağrı kesicidir)2-3 tane karabiber tanesi (Metabolizmayı hızlandırır ve dolaşıma yarar sağlar, ayrıca soğuk algınlığına da iyi gelir)2-3 tane anason (Nefesi tazeler ve öksürüğe iyi gelir)Yarım çay kaşığının yarısı kadar zencefil (Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, dolaşım sistemine yarar sağlar, iktidarsızlığa da iyi gelir)1 çay kaşığı rezene (böbreklere iyi gelir ve bağırsaklardaki gazların dışarı atılmasına yardım eder)1 su bardağı süt3 su bardağı su2 aş kaşığı kara çayİsteğe bağlı olarak bal yada 2 aş kaşığı toz şekerMasala Çayı Hazırlanışı :2 tane kabuk tarçın, 3 yada 4 tane kakulenin kabuğu ve 4-5 tane karanfil havanda güzelce dövülerek toz haline getirilir.Büyük bir demlik yada tencerenin içine 3 bardak su koyulur. Kaynayana kadar su ocakta ısıtılır.İçine toz haline getirilen baharatlarla beraber 3-4 tane karabiber tanesi, rezene, anason, zencefil ve kara çay eklenir.5-6 dakika daha kaynatıldıktan sonra 1 su bardağı süt ve isteğe bağlı olarak bal yada şeker tatlandırmak amacıyla demliğe ek edilir.8-10 dakika kadar daha kısık ateşte pişirilir.Daha sonra altı kapatılarak 5-10 dakika kadar demlendirilir ve içilir.Afiyet olsun.
|