Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:53
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Evde kahve yapmanın incelikleri

Her ne kadar iyi ve taze kahve ilk şart olsa da, bazı küçük detaylara dikkat ederek kahvenin lezzetine lezzet katabilirsiniz...

Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu nedenle, damak zevkinize müsait kahveyi küçük denemeler yaparak kendiniz bulabilirsiniz. Değişik kahveler ve demleme metodlarını deneyerek, değişik tatlara ulaşabilirsiniz

KAHVE DEMLEMENİN TEMELLERİ

İyi ve taze kahve çekirdeği almak doğal ki ilk şart.
Kahve çekirdekleri, demleme işleminden derhal önce öğütülün.
Ekipmanınızı en müsait öğütme derecesine (kalın-ince) ayarladığınızdan emin olmalısınız. Eğer çok ince öğütürseniz, kahvede acılaşma meydana gelir ve filtreler tıkanabilir.
Kahvenizin tadının her vakit taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız, ekipmanınızın temizliği çok önemli. O yüzden pak bir kahve demleyicisi kullanın. Ekipmanınızda yağ ve reçine atıkları kalmışsa kahvenin tadında acılaşma meydana gelebilir.
Kahvenin % 98inin su olduğunu göz önünde bulundurarak, en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın. 6 oz (190 ml) su için 5gr. öğütülmüş kahve kullanın. Koyu veya hafif bir kahve demleyebilmek için suyun oranıyla değilde kahvenin oranıyla oynayın. Sizin damak zevkinize müsait olan lezzeti tecrübe yanılma yöntemiyle elde edebilirsiniz.
Kahveyi tazeyken için. Demleme işleminden derhal sonra kahveyi ısı geçirmez bir pota veya termosa da koyabilirsiniz. Demlenmiş kahveyi ısıtıcı üzerinde tutmayın ve asla yine ısıtarak içilmeyin.

DEMLEME İŞLEMİNDE KALİTEYİ BELİRLEYEN ÖNEMLİ ETKENLER:
Kahve çekirdeğinin tazeliği, öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir. Bu üç önemli noktaya dikkat ederek iyi bir
kahve yapabilirsiniz. Değişik kahve yapma tekniklerini ve demleme metodlarını denemelisiniz ve değişik kahvelerden tatmalısınız.

TAZE KAHVE ALDINIZ PEKİ SONRASI?

Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız?
Hava, nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır. Bundan dolayı taze kahve çekirdeklerini her vakit ışık ve hava geçirmeyen kaplarda, dolap ve tezgah içinde, serin ve kuru ortamlarda saklamalısınız.

Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın. Kahve yaşayan bir organizma olduğundan, buzdolabında saklandığında nem ile
beraber çekirdekler arası etkileşim başlar ve gerçek aromasını, lezzetini kaybeder.

En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz. Maksimum lezzete ulaşmak için de kahve çekirdeklerini demlemeden derhal önce öğütmelisiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
evde, incelikleri, kahve, yapmanın


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:20.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort