Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:55
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Sahte Çikolatalara Dikkat!

Sahte Çikolatalara Dikkat!

Şeker Bayramı öncesi yetkililer, tüketicileri bazı merdivenaltı üretim yapan kişilerin çikolata yapımında kakao yerine harnup, fındık kabuğu, leblebi tozu ya da soya unu kullanarak haksız kazanç elde ettiği konusunda uyardı. Yetkililer, bazılarının ise bozulmuş, bayatlamış çikolata ve şekeri yeniden işleyip piyasaya sürebildiğini de hatırlattı.

Çikolata nedir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aran, "Öncelikle çikolata tanımının doğru yapılması gerekir. Çikolata, kakao ve kakao yağı içeren bir üründür. Sütlü çikolatalarda ise ek olarak süt tozu ve süt yağı bulunabilir" dedi. Prof. Dr. Aran, çikolata bileşimine giren fındık ve fıstık gibi hammaddelerin kalitesiz olması durumunda hastalıklara yol açabilecek mikotoksin olarak adlandırılan küf toksinlerinin bulunma riskinin artacağını vurgulayarak, üretim yapılan ortamın lüzumlu hijyenik şartları taşımaması nedeniyle hastalık yapıcı bakterilerin çikolataya bulaşabileceğini bildirdi.

Beyazlaşmış çikolatayı satın almayın

Prof. Dr. Adan, çikolata alırken yüzeyinde küçük ak noktacıklar halinde oluşan çiçeklenmelere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, çiçeklenmelerin görülmesinin, o ürünün bayat olduğunu gösterdiğini söyledi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
Çikolatalara, dikkat, sahte


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:19.


mersin escort alanya eskort