![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1 buçuk kg kemikli kuzu budu 1 su bardağı barbunya fasulye 250 gr ince bulgur 1 su bardağı nohut 2 tane domates 2 baş soğan 2 tane yumurta 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 4 dal ekşi sumak 250 gr yağsız kıyma 1/2 demet maydanoz, kıyılmış Kırmızı biber Kuru nane Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Et, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirilir. Diğer yanda akşamdan ıslatılan barbunya fasulye ve nohut da ayrı ayrı pişirilir. Dört dal ekşi sumak yıkanıp bir kaseye koyulur ve üzerine sıcak su ek edip, bir saat kadar bekletilir. Sumak yerine limon da kullanılabilir. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyulup, azar azar su ek edilerek iyice yoğurulur. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2 çorba kaşığı un ek edilip, yoğurulur. Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparılarak, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Haşlanmış et, nohut ve fasulye büyükçe bir tencereye suları ile beraber koyulup, kaynatılır. Hazırlanan köfteler içine atılır, köfteler piştiğinde ıslatılan sumağın suyu süzülüp, ek edilir. İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyulup, küp küp doğranan 2 domates pişirilir, yemeğin üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. |