![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gerekli Malzemeler :
500 gr Kıyma 3 Tane Soğan 3 Tane Yeşilbiber 3 Tane Domates 1 Paket Un 1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı 2-3 Dilim Bayat Ekmek Tuz Salatası İçin: 1 Demet Maydanoz 1 Demet Taze Soğan 1 Tane Limon Hazırlanışı: Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ek edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 tane soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 tane yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ek edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri yine tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 tane domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın. Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin. Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun |