Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 20:57
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Yemek Tarifi Yarışması(tarfiler)

Kimse tarfinin kendine ait olduğunu sölemesin.Oylama sonucunda en çok oy saha aş 1. olacak.herkese başarılar.




Katılımcı 1
ÖZBEK PİLAVI
- 2 su bardağı pirinç
- 8 çorba kaşığı Sana Crème Bonjour
- 200 gr kuşbaşı kuzu eti
- ½ su bardağı kavrulmuş şamfıstık
- 3 su bardağı et suyu
- tuz-karabiber

1. Pirinçleri ayıklayıp, nişastası gidene kadar bir süzgeçin içinde soğuk suyun altında yıkayın.

2. Yayvan bir tencerede 4 aş kaşığı Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine yıkanmış pirinçleri ve az tuzu ek edip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.

3. Daha sonra içine kalan tuzu-karabiberi, et suyunu ek edip, kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar tencerenin kapağını açmadan kısık ateşte pişirin.

4. Pilav pişerken yayvan bir tencerede kalan 4 aş kaşığı Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ek edip, etler iyice kızarana kadar kavurun.(Yağ iyice kızsın ki et sulanmasın.)

5. Etler iyic ekavrulduktan sonra şamfıstıkları ekleyip, kavurmaya devam edin.

6. Demlenen pilavın içine şamfıstıklı kuzu etini ek edip karıştırın. Özbek pilavını servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.


KIYMALI KAŞARLI BÖREK

MALZEMELER:
BİR TANE İRİ DOMATES
HAZIR MİLFÖY HAMURU
500 GR ORTA YAĞLI KIYMA
SUSAM
BAHARAT
1 TANE SOĞAN
KAŞAR PEYNİRİ


YAPILIŞI:

KIYMAYI BİR KABA KOYUP İYİCE KAVURURUZ. BAŞKA BİR KAPTA RENDELEDİĞİMİZ SOĞANLARI VE DOMATESLERİ KAVURUP DAHA ÖNCEDEN KAVURDUĞUMUZ KIYMANIN İÇİNE KOYUP TUZ KARABİBER KİMYON İSTEĞE GÖRE PUL BİBER VE ÇOK AZDA ÇEŞNİ KOYARAK 5 DK BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİRİZ.
MALZEMELER SOĞUDUKTAN SONRA MİLFÖY HAMURUNU DÜZGÜN BİRYERE KOYUP MALZEMEYİ TAM ORTASINA KOYARIZ VE HAMURUN BİR KÖŞESİNDEN TUTUP DİĞER KÖŞESİYLE BİRLEŞTİRİP ÜÇGEN ŞEKİLLİ BÖREĞİMİZİ ELDE ETMİŞ OLURUZ.HAMUR BİTENE KADAR BU İŞLEME DEVAM EDERiz. BÖREKLERİMİZ HAZIR OLDUKTAN SONRA ÜZERLERİNE İNCE İNCE KESTİĞİMİZ KAŞAR PEYNİRLERİNİ KOYUP ÜZERLERİNE SUSAM EKERİZ. BÖREKLER PEMBELEŞİNCEYE KADAR FIRINDA PİŞİRİRİZ.


Katılımcı 2


Kuşbaşılı Milföy

Malzemeler;
1 paket milföy
1/2 kg kuşbaşı et
2 Tane Halka Halka Kesilmiş Domates
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Tane Çarliston Biber
1 Tane Orta Boy Rendelenmiş Soğan
Pul Biber (isteğe bağlı)
Kekik
Tuz
Üzeri için 1 Yumurtanın Sarısı
Kürdan
Susam

Hazırlanışı;

Doğranmış 1 tane büyük boylardaki çarliston biber ve doğranmış 1 tane soğan yeteri kadar sıvıyağ ile birlikte küçük bir tencerede kavrulur.. Ardından kuşbaşı etler atılır suyunu çekip kızarmaya başladıklarında istek ettiğiniz miktarda tuz, kekik ve pul biber (isteğe bağlı) atılır.. İyice kavrulana kadar pişirilir..
Daha önceden dolaptan çıkarttığımız milföy hamurlarını birbirinden ayırdıktan sonra merdane ile biras büyültülür.. Ardından hazırladığımız içten milföy hamurlarının tam ortasına istikbal şekilde hepsine bir miktar konularak paylaştırılır.. Çapraz köşeler içeri doğru katlanarak bohça haline getirilip tam ortadan kürdan ile sabitlenir.. Sonra üzerine yumurtanın sarısından biras sürülür.. Halka halka doğranmış domateslerden ortaya istikbal şekilde birer tane koyulur.. Domateslerin üzerine de taşmayacak şekilde rendelenmiş kaşar koyulur.. Güzel bir görüntü vermesi açısından kaşarların üzerine biras susam serpilir ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kaşar eriyip milföyler kabarıp pişene kadar pişirilir..



Katılımcı 3


Oyuncular:

1/2 Kilo kusbası
4 tane patlıcan (ortalama bısı olsun ortalarını acıcaz)
3 tane domates
6-7 tane yesil (mumkunse acısız acı yıyemıyorumda ) biber
rendelenmıs kasar marka vermicem eski kasar ile denedim super oldu..
sogan yerine sarimsak kullandım..
tuz, karabiber, yeterince yag, sarap (mumkunse beyaz)ıvır zıvır..

Senaryo:

oncelikli olarak mutfagın pak halinin fotsunu alın cunku işimiz bitince mutfak artık orda olmıcak..

1) ılk once elimize aldıgımız patlıcanları serit seklınde soyuyoruz..
2) sonra (annem soledı bunu yapmassak patlican yenmıyomus..) ustlerini tuzlayıp ovalayıp
yarım saat bi saat beklemek gerekiyomus yoksa acı olurmus.. tuzlu tuzlu bırakmıcaz sora
yıkayıp bıde kuruluyacaz bunuda unutmamalı..
3) bı mıktar sıvı yagda patlıcanlarımızı bı sure pisiriyoruz.. buna tam sure veremem cunku hesaplamadım
ama soyle anlatayım elinizi yagda yakmadan catalınız patlıcanlara rahat bi sekilde batırıyosanız olmus demektir..
onları ısıya dayanıklı bır tepsiye (tam tepsi denmez borcam iste yaa) aldıktan sora patlıcanlarımızı uzunlamasına yarıyoruz cunku malzemelerımız ıcıne
doldurcaz aynı karnı yarık gıbı..
4) genıs bı tavada kusbası etlerımız bı mıktar sarap ile (miktar sizin kararınız butun sıse diil tabi iki bardak felan..) sole
bı cevirip içine kup kup dogradıgımız 2 tane domatesimizi ekliyoruz..
sarabın kokusu ortadan kalkınca etlerımız ocaktan alıp doru patlıcanın ıcıne dolduruyoruz.. bende tepeleme oldu artık sız de
nasıl olur bılmem..
5) elimizde olan biberlerden 4-5 ını kucuk dilimler halıne getiripetlerimizin ustune yayıyoruz bu arada kasete bı yarım bardak yada
bı bardak su koyun da aş yanmasın..
6) sarımsakları ister rendeleyın ister senız dilimlerin ayrım etmez onlarıda karabıber ile birlikte etlerın ustune koyuyoruz gerıye
sadece rendelenmıs kasarımız var bunuda ustlerını kapatıcak sekılde serpip 180-200 derecelik fırında kasarların ustu kararıp 20
dakikalik sure gecene kadar pisiriyoruz..
7) pisen patlıcanlarımızı yayık yabakta servis yapıyoruz desem domateslerı yaprak yaprak kesıp bıberleride uzunlamasına kesiyoruz
desem abartmıs mı olurum..



Katılımcı 4

MALZEMELER
1-1/4 su bardağı un
1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
4 aş kaşığı soya yağı
2 yumurta akı
3 tane büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)

HAZIRLANIŞI
Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ek edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız u tarifin kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ek edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 radde ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin.
(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız vakit pak ise ekmek pişmiş demektir.)

125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır.

Katılımcı 5

Malzemeler:
1/2 kilo kiyma
1 tane sogan
4-5 tane kultur mantar
2-3 tane Carliston Biber
Yeteri kadar havuc
yeteri kadar susam(soyle 1 avuc kadar)
1 aş kasigi Susam yagi(olmak zorunda degil ama olsa iyi olur)
1 sarap bardagi ak sarap
1 kasik tatli ketcap
1 kasik soya sosu
yeteri kadar ak seker(toz)
Yeteri kadar toz Curry(Kori)
yeteri kadar karabiber
ceyrek bardak sut yada yemeklik sivi krema(yarim bardak)
kizartma icin yeteri kadar sivi yag(fazla diil cunku ette yagli)


Pisirilisi:
Once kizdirilmis tavada kiymayi kavuruyoruz(ben genelde bu sirada karabiberi ekliyorum ama tuz hic kullanmiyorum cunku soslarda yeteri kadar tuz var,arti tuza gerek yok) etin rengi degisir degismez havucu ete ekliyip kavurmaya dewam ediyoruz,2 dakika sonra sogani ve biberi ekleyip kavurmaya dewam ediyoruz,et ve sebze tamamen kavrulmadan biraz once mantarlarida ekleyip tamamen kavurana kadar pisiriyoruz.
Kiyma ve sebzeler hazir hale geldikten sonra ak sarabimizi ekliyoruz ve 2 dakika sarapla pisirmeye dewam ediyoruz,bu arada soya sosunu,koriyi(eger bulabilirseniz) susam yagini,1 avuc susami ve ketcabi eklemeyi unutmuyoruz,
Biraz daha pisirdikten sonra en son sutu yada kremayi ve yeteri kadar toz sekeri ekleyip suyu biraz cekip sos kivamina gelene kadar pisirmeye dewam ediyoruz.

Benim tavsiyem pirinc pilavi ile servis edilmesi ama makarna ilede olur.

Umarim birileri bu yemegi pisirir cunku gercektende cok lezzetli ve boyle bir seyi heryerde bulamazsiniz...
Inanin cok lezzetli...


Not:
Eger olurda aş biraz tuzsuz olursa benim tavsiyem tuz yerine biraz daha çok soya sosu koyun.
Eger olurda sarap az gelir ve yemegin suyu cabuk cekilirse sarabi ve sutu daha çok koyabilirsiniz.
Benim yukarda anlattigim malzemeleri kendi damak zevkinize gore azaltabilir yada cogaltabilirisiniz...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
tarifi, yarışmasıtarfiler, yemek


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:47.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort