![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzeme - Hazırlık İçin
- 300 gr işkembe (temizlenip, yıkanmış) - 1 soğan - 1 orta boy havuç - 1 demet maydonoz - 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı - 2 diş sarmısak - 1/2 limonun suyu - 1/2 çay kaşığı tuz - Ana Yemek İçin- 300 gr işkembeli nohut için hazırlanmış işkembe 400 gr (1 3/5 su bardağı) nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş) - 75 gr (5 çorba kaşığı) Sana - 200 gr (2 orta boy) soğan (ince doğranmış) - 1/2 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Hazırlık Bir tencereye işkembeyi, bütün olarak soğanı, havuç, maydonoz, zeytinyağı, sarmısak, yarım limonun suyu ve tuzu koyun. Üzerilerini birkaç santim örtecek kadar soğuk su ek edip, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte yaklaşık 2-3 saat işkembe yumuşayıncaya kadar, vakit vakit üzerinde oluşan kefi alarak pişirin. Bu sürenin sonunda, işkembe yumuşayınca, delikli bir kaşıkla işkembeleri alıp soğumaya bırakın. 3 cm x 1 cm boyutlarında kesin. Ana Yemek Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Sana'yı bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ek edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin. İşkembenin haşlama soyundan 4 su bardağı ve tuz ek edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ek edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de katıp, tekrar ağır ateşte, 1 saat daha pişirin. İşkembeli nohutu, önceden ıslatılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın. afıyet olsun |