![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Zeytinyağlı Yerelması (6 Kişilik)
Malzemeler: 1 Kg yerelması 1 Adet büyük boy kuru soğan 1 Adet orta boy havuç 1 Kahve fincanı pirinç 1 Su bardağı sıvı yağ 1 Çay kaşığı tozşeker 1 Adet limon suyu 1/2 Demet dereotu Yeterince tuz ve su Hazırlanışı: Yerelmasını soyup koz büyüklüğünde doğrayalım. İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ek edip 2-3 dakika daha kavuralım. Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ek edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir defa karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun... |