![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
YOĞURTLU ET
3 Çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr kuşbaşı et 1 Adet yumurta 2 Su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI * 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın. * Yarım kilo eti tavaya ek edip, yağda kavurun. * Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin. * Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. * Daha sonra yoğurda ek edip, iyice karıştırın. * Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. * Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. * Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın. KUZU ŞİŞ MALZEMELERİ 750 gr kuşbaşı kuzu eti 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Tatlı kaşığı biberiye 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Diş sarmısak 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı salça 2 Adet domates Tuz, karabiber 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat HAZIRLANIŞI * Kuzu etini tahta şişlere geçirin. * Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kati ve domatesleri rendeleyin. * Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle beraber soğan ve sarmısağı karıştırın. * Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin. * Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin. * Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun ve tencereden alın. * Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini ani tencereye alın. * Üzerine terbiye suyunu ek edin. * Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin. SAÇ KAVURMA MALZEMELER 1 Kg yağlı ve yumuşak kuzu eti Tuz # Yağlı ve yumuşak kuzu etini kuşbaşı iriliğinde doğrayın. # Sac veya derin teflon tavada kapağını kapatarak ve kısık ateşte arada bir karıştırarak kavurun. # Et suyunu bıraktığında tuzunu ayarlayın ve tavanın kapağını kapatarak kavurmaya devam edin. # İyice piştikten sonra servis yapın OFF OFF xD Gelde Oruç Tut |