![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gereçler:
Yarim paket makarna tuz Bir buyuk bas sogan Iki- uc dis sarimsak Uc adet etli domates(sulu olmasi cok onemli) Yarim cay bardagi zeytin yagi Bir corba kasigi kirmizi pul biber Parmesan peynir Yapılışı: Derin bir kabta su kaynatin.icine tuzunu ek edin ve yaklasik 8 dakika kaynatin.Makarna haslanirken bir tencere yada derin bir tavaya zeytin yagi ,sogan sarimsak ,pul biber ek edilir.soganlar pembelestikten sonra kup kup dogranmis kabuksuz domatesler ek edilir.soyle bi karistirilir makarnanin suyundan bir kepce ek edin ve kisik ateste yaklasik 5 dakika fokurdatin.haslanmis makarnayi suzup bu sosla karistirin 2-3 dakika kisik ateste karistirarak sosla iyice harmanlanmasini saglayin.servis tabagina alip uzerine rendelenmis parmesan peynirini ek edin.AFIYET OLSUN Servis Önerileri: Parmesan pyneri buyuk marketlerde bulabilirsiniz.Italyan mutfaginda cok onemli bir yeri vardir.Makarnayi parmesansizda sunabilirsiniz,fakat parmesanla inanilmaz bir lezzet bulacaksiniz.. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Turk mutfagi kadar makarnayi bu kadar haslayan hic bi mutfak yok,8 dakikadan çok haslanmamali ve haslandiktan sonra soguk sudan gecirilmemeli butun lezzetini yok eder. sosu yapmaya baslarken ,bir taraftanda makarnayi haslayin,haslanir haslanmaz sosa ek edin disarida bekletip makarnanin birbirine yapismasina ruhsat vermeyin.pennette all arabiata |