Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:07
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Pizza alla Marinara

Pizza alla Marinara

üst malzemesi:1 pizza tabanı için

* 3 tane orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
* 4 tane ançüez
* 1 diş sarmısak - opsiyonel
* istek ettiğiniz kadar taze kekik
* kapari, kebere turşusu - opsiyonel
* zeytinyağı

tarif:

1. domatasleri incecik doğrayın, ezdiğiniz sarmısak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
2. pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin.

pizza hamuru

malzemeler: 4 kişi için

1 cup = 1 su bardağı

* 4 1/2 cups (600 gr.) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un ( ben piyalenin 0 doğal ununu kullandım.)
* 1 3/4 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı instant maya (Dr. Outker)
* 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
* 1 3/4 cups (400 gr.) buz gibi soğuk su

1. Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın.
2. Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün.( ben 4 parçaya böldüm. 30 cm. çapında pizza tabanım oldu.)
3. Bezeleri biraz daha yoğurun, top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdalabında 1 gece bekletin. Hamurlar buzdolabında, bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor.
4. Kullanacağınız vakit hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir o vakit 5-20 dakika arası dinlendirin. Hamurda ki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve basit şekil alacaktır.
5. Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin tekini aksi çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
6. Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
7. Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
alla, marinara, pizza


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:03.


mersin escort alanya eskort