![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Kabak Mücveri
Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Kg kabağın içi 6 Adet taze soğan 3 Kahve fincanı un 1 Demet dereotu Yarım demet maydanoz 3 Adet yumurta 1 Çay kaşığı kabartma tozu Kızartmak için sıvı yağ Tuz, karabiber ve kırmızı biber Hazırlanışı * Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin. * Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın. * Kırmızı biber, karabiber ve tuzla beraber kabağa karıştırın. * Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin. * Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. * Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın. * Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın. * Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, çok yağlarının süzülmesini sağlayın. * Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın. * NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr ak peynir de katabilirsiniz. * Tavaya çok yağ koymamaya dikkat edin, ters halde mücverlerin formu bozulur. * Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz. |