![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Bahcıvan Sandalı
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 60 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Kilo patlıcan 1 Adet havuç 1 Adet kabak 1 Adet patates 2 Adet sivri biber 1 Kase bezelye 200 gr sotelik doğranmış tavuk eti Yarım demet dereotu ve maydanoz Tuz, kekik, kırmızı pulbiber, karabiber 1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi Kızartmak için ayçiçek yağı 2 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı domates salçası Hazırlanışı * Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın. * Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. * Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. * Tavuk etlerini kızdırdığınız yağın içene atın ve renkleri değişene dek soteleyin. * Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, küçük doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. * Ateşte 5 dakika soteleyin. * Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin. * İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırın. * Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. * 1 Çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin. * Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. * üzerini alüminyum folyo ile kapatın. * 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. * Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın |