Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart çerkes tavuğu

Malzemeler

Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Adet irice tavuk
1 Adet soğan
1 Adet havuç
3 Su bardağı dolusu iç koz
Tuz, kırmızı biber
1-2 Diş sarımsak
Bayat ekmek kabukları
Süslemek için maydanoz yaprakları

Hazırlanışı
Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla beraber ateşe koyun.
Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın.
Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Ateşten indirin ve ılınmaya bırakın.
Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçlara bölün.
Cevizleri bir robotta çekin.
Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp, ıslatın.
Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın.
1-2 dişte dövülmüş sarımsak, dilediginiz kadar kırmızı biber ve tuz koyun.
Tekrar robottan geçirin; akan yağlari bir fincana toplayın.
Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın.
Uzun bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerini de kalan salçayla kapatın.
Ceviz yağı gezdirip, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
Çerkes, tavuğu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:54.


mersin escort alanya eskort